Bel ons

038-781 0000

7 dagen per week bereikbaar

9:00 – 21:00

Polypropyleen Zwembad

HomePolypropyleen Zwembad

Polypropyleen Inbouwzwembad

Ben je op zoek naar een zwembad dat sterkduurzaam en onderhoudsarm is? Overweeg dan een polypropyleen zwembad!

Polypropyleen (PP) is een hoogwaardig kunststof dat perfect geschikt is voor de constructie van zwembaden. Het is sterker dan polyester en flexibeler dan beton, waardoor het bestand is tegen extreme weersomstandigheden en bodemverzakking.

Polypropyleen zwembaden worden op maat gemaakt, waardoor je een zwembad krijgt dat perfect past bij jouw wensen en behoeften. Kies uit verschillende vormenmatendieptes en kleuren.

Polypropyleen zwembad kopen

Wil je een polypropyleen zwembad kopen? Dan ben je bij Finesse Wellness aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in de installatie van maatwerk polypropyleen zwembaden.

Polypropyleen zwembad prijs

De prijs van een polypropyleen zwembad hangt af van verschillende factoren, zoals de afmeting, vorm, diepte en extra opties. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een exacte prijsopgave.

Zwembad polypropyleen: voordelen

 • Duurzaam: Polypropyleen is een zeer duurzaam materiaal met een lange levensduur.
 • Onderhoudsarm: PP zwembaden zijn eenvoudig te reinigen en vereisen weinig onderhoud.
 • Sterk: Polypropyleen is bestand tegen extreme weersomstandigheden en bodemverzakking.
 • Flexibel: PP zwembaden kunnen worden aangepast aan jouw wensen en behoeften.
 • Hygiënisch: PP is een glad materiaal waardoor vuil en bacteriën zich minder snel hechten.
 • Eenvoudige installatie: PP zwembaden worden snel en eenvoudig geplaatst.

HDPE of PP zwembad

Polypropyleen en HDPE (High-Density Polyethylene) zijn beide populaire materialen voor zwembaden. Echter, PP heeft ten opzichte van HDPE een aantal voordelen:

 • Duurzaamheid: PP is duurzamer dan HDPE en heeft een langere levensduur.
 • Flexibiliteit: PP is flexibeler dan HDPE, waardoor het minder gevoelig is voor scheuren.
 • Hygiëne: PP is een hygiënischer materiaal dan HDPE, omdat vuil en bacteriën zich minder snel hechten.

Conclusie

Een polypropyleen zwembad is een uitstekende keuze voor wie een duurzaamonderhoudsarm en flexibel zwembad wil.

Neem contact op met ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Uw droomzwembad in

10 Stappen

Onze zwembaden zijn gemaakt uit hoogwaardige duitse copolymeer polypropyleen platen (PPC). De platen zijn 10 mm dik en bestand tegen vorst, osmose en chemicaliën. Deze UV-bestendige kunststof platen voldoen aan strenge ISO- en DIN-normen. Er komen geen schadelijke stoffen of microplastics vrij uit polypropyleen. Bovendien is het 100% recycleerbaar, zodat het ook na zijn levensduur als zwembad, kan dienen als een ander product. Een 10/10 voor duurzaamheid en respect voor de natuur.

De overduidelijke voordelen van polypropyleen:

 • Geen osmose
 • Bestand tegen vorst, hagel en extreme hitte
 • Bestand tegen chemicaliën
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Geprefabriceerd, snelle installatie
 • Weinig tot geen ontwerpbeperkingen

Nadat het ontwerp van het zwembad is vastgesteld en goedgekeurd door onze ingenieur, is het tijd om te starten met de productie. Het produceren van een op maat gemaakt zwembad vereist precisie, een kwaliteitscontrole en veel aandacht voor detail. Dit doen wij zodat u van een  duurzaam zwembad kan genieten.

Stap 1: Ontwerp uw droomzwembad

Laat uw fantasie de vrije loop! In deze ontwerpfase werken we samen om uw droomzwembad tot leven te brengen. We bespreken uw visie en vertalen die naar een gedetailleerd plan met alle specificaties.

Stap 2: Bladextrusie - De basis van uw zwembad

In deze stap worden de polypropyleen copolymeerplaten geproduceerd die de basis vormen van uw zwembad. Dit proces heet bladextrusie.

Stap 3: Lassen en Fusie - Waterdichte perfectie

In deze stap worden de polypropyleen platen aan elkaar gelast om de wanden en bodem van uw zwembad te creëren. We gebruiken hiervoor hoogfrequent lastechniek, een geavanceerde methode die zorgt voor: Sterke naden & Waterdichte verbindingen.

Stap 4: Robuustheid - Duurzaamheid gegarandeerd

In deze stap wordt uw zwembad extra verstevigd om een lange levensduur te garanderen. Afhankelijk van het ontwerp en de grootte van het zwembad kunnen we verschillende structurele elementen toevoegen.

Stap 5: Afwerking - De perfecte finishing touch

In deze stap wordt uw zwembad afgewerkt om het een prachtige en uitnodigende uitstraling te geven. We besteden aandacht aan zowel de binnen- als de buitenkant.

Stap 6: Kwaliteitscontrole en Inspectie - Uw garantie voor kwaliteit

We nemen de kwaliteit van uw zwembad erg serieus. Daarom doorloopt elk zwembad een rigoureus proces van kwaliteitscontrole en inspectie voordat het wordt opgeleverd.

Stap 7: Verpakking en Transport - Veilig op weg naar uw huis

Nadat uw zwembad is geproduceerd en gecontroleerd, wordt het zorgvuldig verpakt en getransporteerd naar uw locatie.

Stap 8: Installatie - Uw droomzwembad wordt realiteit

In deze stap wordt uw zwembad vakkundig geïnstalleerd door onze ervaren zwembadbouwers. We zorgen ervoor dat uw zwembad perfect op de juiste plek wordt geplaatst en klaar is voor gebruik.

Stap 9: Laatste Inspectie - De puntjes op de i

Na de installatie van uw zwembad voeren we een grondige laatste inspectie uit om er zeker van te zijn dat alles perfect werkt.

Stap 10: Richtlijnen voor Algemeen Zwembadonderhoud

Finesse Wellness is toegewijd aan het leveren van een complete zwembadervaring. Naast de installatie van uw droomzwembad, voorzien we u ook van waardevolle informatie en begeleiding om te zorgen voor veilig en effectief onderhoud.

Wij bouwen fantastische zwembaden

Zwembaden van hoogwaardig polypropyleen (PP): Duurzaam, onderhoudsvriendelijk en snel geïnstalleerd

Op zoek naar een zwembad dat duurzaam, onderhoudsvriendelijk en snel te installeren is? Kies dan voor een zwembad van polypropyleen (PP)! Onze zwembaden worden gemaakt van hoogwaardige Duitse copolymeer polypropyleen platen die 10 mm dik zijn en bestand zijn tegen vorst, osmose en chemicaliën.

Waarom kiezen voor een polypropyleen zwembad?

 • Geen osmose: Polypropyleen is van nature osmosebestendig, waardoor uw zwembad gegarandeerd jarenlang meegaat.
 • Bestand tegen extreme weersomstandigheden: Polypropyleen is bestand tegen vorst, hagel en extreme hitte, waardoor u het hele jaar door van uw zwembad kunt genieten.
 • Bestand tegen chemicaliën: Polypropyleen is resistent tegen de meeste chemicaliën, waardoor u minder schoonmaakmiddelen nodig heeft.
 • Onderhoudsvriendelijk: Polypropyleen is een gladde en niet-poreuze kunststof, waardoor vuil en algen zich minder snel hechten. Dit maakt uw zwembad eenvoudig schoon te maken.
 • Geprefabriceerd: Onze zwembaden worden vooraf gefabriceerd in onze fabriek, waardoor ze snel en eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd.
 • Weinig tot geen ontwerpbeperkingen: Polypropyleen is een flexibel materiaal, waardoor u een zwembad kunt creëren in bijna elke vorm of grootte.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Polypropyleen is 100% recycleerbaar, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Bovendien komen er geen schadelijke stoffen of microplastics vrij uit polypropyleen.

Meer weten?

14 + 7 =